Manenburg feestelijk heropend!

IMG_9211

IMG_9207

IMG_9205

Aan de vooravond van Koningsdag werd het nieuwe glazen dak van beeldhouwatelier Manenburg in gebruik genomen. Na de opening door stichtingsvoorzitter Wim van Willigenburg, memoreerde burgemeester Jan van Zanen kort de ontstaansgeschiedenis van het atelier; 50 jaar lang heeft de stadsbeeldhouwer van Utrecht,┬áPieter d’Hont, gewerkt in het bolwerk Manenburg. Na hem kwamen Paulus Reinhard en nu werken Dick Aerts en Amiran Djanashvili er dagelijks. Ook geven zij er beeldhouwcursus in boetseren.

Met het vernieuwde glazendak stroomt er meer licht van boven op de beelden en is ook de isolatie sterk verbeterd. Mitros Utrecht heeft via Stadsherstel Midden Nederland de renovatie gerealiseerd. Op de foto’s enkele impressies van de opening.

IMG_9238IMG_9197IMG_9198IMG_9172IMG_9228IMG_9230

Leave a Reply