Lantaarnconsole van koning Willem-Alexander

Op zaterdag 30 november 2013 werd door de gezamenlijke Oranjeverenigingen in Utrecht een lantaarnconsole met het portret van koning Willem-Alexander aangeboden aan de stad Utrecht. Dit ter gelegenheid van de start van de viering van het 200-jarig bestaan van Nederland als koninkrijk. De console is geplaatst aan de Oudegracht bij de Zoutmarkt, tegenover de Vismarkt in Utrecht. Op de foto v.l.n.r. Eric Kerpen, voorzitter van de koepel van Utrechtse Oranjeverenigingen, Dick Aerts en Amiran Djanashvili, de beide beeldhouwers en burgemeester Aleid Wolfsen.

Op zaterdag 30 november 2013 werd door de gezamenlijke Oranjeverenigingen in Utrecht een lantaarnconsole met het portret van koning Willem-Alexander aangeboden aan de stad Utrecht. Dit ter gelegenheid van de start van de viering van het 200-jarig bestaan van Nederland als koninkrijk. De console is geplaatst aan de Oudegracht bij de Zoutmarkt, tegenover de Vismarkt in Utrecht.
Op de foto v.l.n.r. Eric Kerpen, voorzitter van de koepel van Utrechtse Oranjeverenigingen, Dick Aerts en Amiran Djanashvili, de beide beeldhouwers en burgemeester Aleid Wolfsen.

De console meet 60 x 60 cm en is gehakt uit Belgisch hardsteen

De console meet 60 x 60 cm en is gehakt uit Belgisch hardsteen

Leave a Reply